Preşedintele Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la un exerciţiu din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
igor dodon - fb

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a blocat marţi dimineaţă participarea militarilor moldoveni la un stagiu de pregătire, care urmează să aibă loc în Ucraina. Această decizie vine după ce preşedintele moldovean a interzis deja în două rânduri participarea unor contingente militare la exerciţii multinaţionale, relatează Deschide.md citat de News.ro.

”Evenimentul menţionat este calificat drept exerciţiu multinaţional, adică unul militar, iar în acest caz este nevoie nu doar de informarea instituţiei prezidenţiale, dar şi de solicitarea acceptului preşedintelui”, se arată într-un răspuns oficial acordat de liderul moldovean pentru viceministrul Apărării de la Chişinău, Gheorghe Galbura.

Acest răspuns vine după ce viceministrul l-a informat pe preşedinte că 57 de militari moldoveni urmau să participe la stagiul de pregătire Rapid Trident din Ucraina.

De asemenea, militarii moldoveni participă la acest stagiu din 1996, iar viceministrul Apărării a argumentat că detaşarea contingentului moldovan va contribui la pregătirea militarilor care vor partiicpa în misiunea de pacificare KFOR.

Însă, Dodon a rămas de neîndulplecat în decizia sa de a interzice trupelor moldovene să participe la exerciţii militare în străinătate, după ce a interzis anterior două asemenea desfăşurări de trupe, inclusiv la exerciţiul multinaţional Platinum Eagle 17.2, care a avut loc în perioada 24 aprilie - 4 mai la Babadag.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri