Președintele Igor Dodon, implicat într-un accident rutier grav, a scăpat nevătămat

Data actualizării: Data publicării:
dodon masina foto publika md
Foto: publika.md

Președintele Igor Dodon a fost implicat duminică într-un grav accident de circulație, din care, miraculos, a scăpat nevătămat. Și nu numai el, ci și mama și unul dintre fii, care se aflau și ei în mașină. În urma impactului cu un camion, care a intrat în mod bizar pe contrasens, mașina prezidențială s-a răsturnat.

dodon masina foto publika md
Foto: publika.md

Coloana oficială a președintelui Igor Dodon a fost implicată duminică într-un grav accident de circulație. Potrivit martorilor, în urma impactului cu un camion al unei companii aviare care a intrat în mod bizar pe contrasens, mașina în care se afla președintele Republicii Moldova s-a răsturnat. Președintele a fost transportat la spital. În mașină se aflau și mama sa și fiul mijlociu.

Citiți și: 

VIDEO. Accidentul lui Dodon, momentul impactului. Detaliul bizar din momentul coliziunii

ACTUALIZARE 20:30 Președintele Igor Dodon anunță că și el, și ceilalți membri ai familiei cu care era în mașină sunt bine. 

„Totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici la mine, nici la membrii familiei”, spune Igor Dodon într-un mesaj postat pe Facebook la câteva ore de la accident, mesaj în care mulțumește pentru susținere. „Fiți atenți și aveți grijă de voi și de cei dragi vouă”, încheie Igor Dodon.

ACTUALIZARE 19:30 La câteva ore după accidentul de duminică al președintelui Igor Dodon, la Chișinău deja au început să fie formulate teorii ale conspirației. Cei care fac astfel de aluzii sunt socialiștii, adică cei din partidul din care provine Igor Dodon. Ei sugerează că s-ar fi încercat asasinarea președintelui.

Republica Moldova a intrat într-o perioadă de pre-campanie electorală. Alegerile legislative ar trebui să aibă loc în februarie anul viitor, iar socialiștii, care sunt cea mai mare formațiune din actualul Parlament, dar nu au o majoritate suficientă pentru a guverna, încearcă să obțină puterea. Președintele Igor Dodon, ales în 2016 prin vot direct (un sistem la care s-a revenit după aproape 20 de ani), anunța săptămâna trecută că ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele socialiștilor. Mandatul prezidențial, lipsit de prerogative prea puternice, i s-ar încheia în 2020.

Citiți și:  Ce spun Cristian Diaconescu și Dan Dungaciu despre accidentul lui Igor Dodon

ACTUALIZARE 16:10 Mihai Ciocanu, directorul Spitalului de Urgență din Chișinău, a declarat la Digi24 că starea președintelui e satisfăcătoare. „După examinarea în spitalul nostru, președintele a plecat la domiciliul prezidențial și acum se găsește în custodia medicului personal”, a declarat Mihai Ciocanu. El a spus că la spital au ajuns președintele și mama acestuia și amândoi au fost deja externați. 

Directorul Spitalului de Urgență nu a fost însă în măsură să dea detalii despre fiul președintelui și nici despre șoferul mașinii, despre care există informații că ar fi în stare gravă. „Eu nu mă găsesc acum în spital, dar adjunctul meu mi-a zis că au fost două persoane în departamentul de Primiri Urgență al Institutului de Medicină de Urgență și după examinare au plecat la domiciliu”, a declarat oficialul. „(Fiul - n.r.) nu a ajuns la noi la spital”, a spus el.

Întrebat dacă președintele va trebui să revină la spital pentru reexaminare în zilele următoare, Mihai Ciocanu a spus că asta vor decide medicii curanți și medicul personal. „Dar după câte am fost eu informat, nu va avea nevoie de spitalizare. Avea leziuni ușoare, echimoze și contuzii ale țesuturilor moi”, a spus, la Digi24, directorul spitalului de urgență din Chișinău.

ACTUALIZARE 15:46 Surse medicale au declarat pentru Deschide.MD că atât președintele, cât și fiul său cel mijlociu, care de asemenea se afla în mașină, au fost examinați de medici, apoi au plecat acasă. Starea lor de sănătate este satisfăcătoare.

ACTUALIZARE 15:12. Anatol Golea, șeful Serviciului de Protecție și Pază de Stat al Republicii Moldova, a declarat la Digi24 că mașina președintelui circula regulamentar, iar impactul a fost cu un vehicul care a intrat pe contrasens.

Oficialul a confirmat că în mașină se afla și unul dintre fiii președintelui.

El a spus că președintele a fost consultat de medici, iar starea sa este foarte bună. 

În mașină să mai aflau doi ofițeri de la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, cărora le-a fost acord primul ajutor medical. În accident au fost implicate două mașini din cadrul SPPS. Mașina în care se afla președintele avea antemergător.

În total, trei angajați ai SPPS au avut nevoie de îngrijire medicală.

ACTUALIZARE 15:08. Șeful Inspectoratului General de Poliție din R. Moldova, Alexandru Pînzari, a declarat pentru Digi24 că starea președintelui este una bună, șeful statului se află la spital, dar nu are „leziuni corporale importante”. 

În mașină cu președintele se mai aflau doi membri ai familiei. Potrivit presei, este vorba de mama lui Igor Dodon și de un copil.

Pînzari a precizat că accidentul s-a petrecut în jurul orei 14:00, pe tronsonul Strășeni-Călărași.

Mașina răsturnată ar fi cea în care se afla Igor Dodon, potrivi presei de la Chișinău. Președintele Republicii Moldova a fost transportat la spital. Totodată, şoferul maşinii este în stare gravă şi a fost transportat și el de urgenţă la spital. 

Accidentul s-a petrecut pe traseul Chișinău-Ungheni, în apropiere de orașul Strășeni.

Poliția se află la fața locului.

La locul accidentului au venit mai multe ambulanţe şi pompierii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri