Reacția Guvernului de la București la criza politică din R. Moldova

Data publicării:
Viorica Dăncilă participă la o ședință de Guvern. Foto: gov.ro
Viorica Dăncilă participă la o ședință de Guvern. Foto: gov.ro

Guvernul României a făcut un apel la toate forțele politice din Republica Moldova să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019, în contextul evenimentelor politice de la Chișinău.

„Guvernul României urmărește îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova. România, ca stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene și care susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, face un apel la toate forțele politice să respecte procesul democratic și voința cetățenilor exprimată prin vot la alegerile din februarie 2019", se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Mediafax.

„Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de o soluție negociată politic care să le asigure prosperitatea, continuarea reformelor și consolidarea parcursului pro-european”, se arată în comunicat.

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului.

Mii de oameni protestează, la ora transmiterii știrii, la Chișinău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri