Sari la conținut

Reacția lui Dodon după ce avionul cu Rogozin la bord nu a fost primit în spațiul aerian al României

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, referindu-se la interdicţia impusă de autorităţile române avionului în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, că decizia este una internă a autorităţilor române, dar a întrebat de ce au fost ţinuţi în aer sute de cetăţeni moldoveni.

„România a luat decizia, asta e treaba lor internă. În avion erau sute de moldoveni cu copii mici. De ce aţi făcut acest lucru? Dacă aţi vrut şi aţi avut o înţelegere cu cineva, trebuia să lăsaţi avionul să vină la Chişinău. De ce aţi ţinut în aer sute de cetăţeni ai Republicii Moldova, care mai bine de trei ore şi jumătate - patru stăteau şi plângeau în avion că nu ştiau ce se întâmplă?”, a întrebat Dodon într-o conferinţă de presă.

România a interzis accesul în spaţiul său aerian pentru avionul în care se afla vicepremierul rus Dimitri Rogozin, aeronava ajungând deasupra Ungariei, unde nu i s-a permis aterizarea.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un răspuns la o solicitare News.ro, că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, Ministerul Afacerilor Externe vă informează că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional”, se arată în răspunsul MAE.

Vicepremierul Rus Dimitri Rogozin a scris pe Twitter, referindu-se la refuzul autorităţilor de la Bucureşti de a permite accesul avionului în care se afla în spaţiul aerian românesc, că această decizie a pus în pericol vieţile pasagerilor, încheindu-şi postarea cu ameninţarea: „Aşteptaţi răspuns, nemernicilor!”.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă