Reacţia lui Igor Dodon după ce a fost suspendat din funcție

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad
Foto: Inquam/ Adel Al-Haddad

Igor Dodon spune, după ce Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, că singura opţiune este „mobilizarea externă şi internă, presiunea şi rezistenţa dură la uzurpatori”.

„Pasul disperat de a profita de Curtea Constituţională controlată pentru a ucide în continuare puterea. Singura cale de ieşire este mobilizarea externă şi internă, presiunea şi rezistenţa dură la uzurpatori ...”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, potrivit Unimedia.

Președintele Igor Dodon a înnoptat aseară pe teritoriul ambasadei Federației Ruse care se află în Chișinău. Dodon a dormit în hotelul ambasadei care se află pe teritoriul diplomației de la Moscova, scrie deschide.md.

Publicația menționată spune că preșeidntele moldovean a dormit pe teritoriul rus, în aceeași zi în care Publika.md a făcut publice imagini în care Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că vrea să federalizeze Republica Moldova şi că primeşte până la un milion de dolari pe lună din Federaţia Rusă.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta cât este nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri