Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la UE în perioada preşedinţiei României

Data publicării:
drapel republica moldova

În perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE, respectiv 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Republica Moldova nu va înainta o cerere de aderare la Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, într-o emisiune televizată, transmite IPN, citată sâmbătă de Radio Chişinău.

drapel republica moldova
Republica Moldova nu va înainta o cerere de aderare la UE în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE.

Şeful legislativului moldovean a remarcat că, începând cu anul 2017, Uniunea Europeană s-a schimbat, inclusiv ca urmare a Brexit-ului, şi că acum Uniunea Europeană se confruntă cu multe alte provocări şi elemente surpriză, astfel încât Bruxellesul şi-a schimbat într-o oarecare măsură politica de acceptare de noi membri în perioada imediat următoare.

„Să fim realişti că preşedinţia română de anul viitor în Uniunea Europeană va aduce unele avantaje Republicii Moldova, dar nu cererea de aderare. Aş vrea să vin cu termeni atunci când lucrurile sunt clare şi în Republica Moldova, dar şi în Uniunea Europeană, deoarece noi nu suntem extraşi cumva din realitate. Haideţi să discutăm la acest subiect după alegerile din Parlamentul European”, a declarat Andrian Candu în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune RTR Moldova.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri