VIDEO. Cadoul lui Erdogan pentru Dodon: două mașini de luptă pentru reprimarea protestelor

Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan în vizită la Comrat, alături de Igor Dodon. Foto: presedinte.md
Recep Tayyip Erdogan în vizită la Comrat, alături de Igor Dodon. Foto: presedinte.md

Președintele turc Recep Erdogan i-a făcut cadou președintelui Republicii Moldova două autospeciale pentru intervenție și dispersarea participanților la proteste de amploare, scrie jurnal.md.

recep tayyip erdogan si igor dodon_presedinte.md 1
Recep Tayyip Erdogan în vizită la Comrat, alături de Igor Dodon. Foto: presedinte.md

Cele două autospeciale au intrat în dotarea Ministerului de Interne de la Chișinău.

„Ieri seara (17 octombrie, n.red.), începând cu ora 21.30, au sosit două autovehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă, abreviate TOMA, care vor fi folosite de Ministerul Afacerilor Interne. Până în ziua de astăzi v-am fost alături fără nicio discriminare. Am făcut tot ce am putut pentru dezvoltarea Moldovei și a regiunilor sale. Cu bunăvoința și ajutorul lui Alah, vom continua să fim alături de poporul moldovean și găgăuz”, a anunțat Erdogan, în cadrul vizitei sale la Comrat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Principalul obiectiv de producție al autovehiculelor TOMA este suprimarea revoltelor. Acestea sunt pe larg utilizate împotriva protestelor în masă în țări precum: Zimbabwe, Azerbaidjan, Libia și Kazahstan.

Mașinile TOMA sunt blindate și sunt echipate cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și au o greutate de 40 de tone. „Nu poate fi oprită în niciun fel de activiști sau demonstranți”, se spune în descrierea a mașinii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri