Sari la conținut
News Alert

VIDEO. Marş pentru unire la Chişinău

Marş la Chişinău pentru unirea Republicii Moldova cu România. Sute de oameni, potrivit presei – 3.000 potrivit organizatorilor - au participat la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918. Participanţii la marş au fluturat drapelul românesc şi au scandat „Unire”.

Anul 2018 este o ocazie de neratat pentru România. După aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, Bucureștiul trebuie să își stabilească următorul proiect de țară: unirea cu Republica Moldova. Dacă 1918 este anul Marii Uniri, să facem din 2018 anul Marii Reuniri”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

Potrivit Platformei Unioniste Acțiunea 2012, în timpul marșului din Chișinău — care s-a desfășurat la monumentul lui Ștefan cel Mare la clădirea în care Sfatul Țării a votat Unirea și până în Scuarul Europei — s-au făcut auzite scandări precum „România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Unitate națională!”

Marșul Unirii a fost organizat de asociațiile din Republica Moldova ale Alianței pentru Centenar.

Surse: Digi24, Agerpres