Momentul în care atacatorul din California este oprit, înainte să comită un nou masacru. Imagini de pe camera de supraveghere

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care atacatorul din California este oprit, înainte să comită un nou mascacru.
Momentul în care atacatorul din California este oprit, înainte să comită un nou mascacru. Sursa: captură video

O înregistrare de pe o cameră de supraveghere arată momentul în care un bărbat îl dezarmează pe atacatorul din Monterey Park, care a ucis 11 persoane la o ceremonie de Anul Nou Chinezesc. În imagini se vede cum tânărul se luptă cu atacatorul pentru a-i lua arma, împiedicând asfel un nou masacru la o sală de dans, relatează NBC News

Brandon Tsay, în vârstă de 26 de ani, este considerat acum un erou pentru că l-a dezarmat pe atacatorul din Monterey Park.

În imagini se văd doi bărbați care se luptă în ceea ce pare a fi un hol gol al clădirii. Un bărbat înarmat, îmbrăcat în haine închise la culoare și purtând o pălărie, este filmat luptându-se cu Tsay pentru armă. Până la urmă, Tsay reușește să ia de la atacator arma, despre care poliția spune că este „un pistol de asalt semi-automat”. Lupta a durat aproximativ 4 minute.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Am înghețat, pentru că eram convins că voi muri, viața mea s-a terminat atunci, chiar în acel moment”, a povestit Tsay despre momentul când a dat peste atacator.

„Dar s-a întâmplat ceva uimitor, un miracol. A început să-și pregătească arma ca să poată împușca pe toată lumea, dar mi-am dat seama că acela era momentul să-l dezarmez. Puteam să face ceva ca să protejez pe toată lumea și eventual să mă salvez pe mine”, a adăugat el.

Tsay a spus că atacatorul, identificat între timp drept Huu Can Tran, în vârstă de 72 de ani, nu a scos niciun cuvânt când a intrat în restaurant.

Chipul lui era foarte dur. Privea în jur încercând să găsească oameni”, a spus el.

Motivul atacului armat nu este cunoscut. Poliția crede că este de natură personală. Huu Can Tran s-a sinucis înainte să fie prins.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri