Video&Foto Momentul în care luptătorii ucraineni de la Azovstal se predau rușilor

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-luptatori azov 5
Luptătorii ucraineni de la Azovstal au fost evacuați. Foto: Profimedia Images

Evacuarea a sute de luptători ucraineni, mulți dintre ei răniți, în orașele controlate de ruși, a marcat probabil sfârșitul celei mai lungi și mai sângeroase bătălii desfășurate până acum în războiul pronit de Vladimir Putin în Ucraina. Rusia a declarat marți că 265 de soldați ucraineni care se adăposteau în uzina Azovstal din Mariupol „s-au predat”, în timp ce ucrainenii au declarat „misiune de luptă” încheiată la Mariupol.

Luptătorii ucraineni de la Azovstal au fost evacuați. Foto: Profimedia Images
Luptătorii ucraineni de la Azovstal au fost evacuați. Foto: Profimedia Images

Peste 260 de luptători au fost evacuați din combinat, ultima rezistență din orașul care devenise un simbol al rezistenței ucrainene, sub bombardamentele rusești. 

Presa de stat din Rusia a publicat imagini cu luptătorii ucraineni, preluate pe rețelele sociale de presa din Ucraina. În imaginile video pot fi observați soldații ucraineni care sunt controlați de ruși. O parte dintre aceștia au fost scoși pe targă, fiind răniți.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei care au nevoie de asistență medicală au fost trimiși la un spital din orașul Novoazovsk, care este controlat de separatiștii pro-ruși.

În acest moment, soarta luptătorilor ucraineni este incertă. Ucrainenii speră să aibă loc un schimb de prizonieri cu rușii, în timp ce parlamentarii ruși au cerut ca schimbul de prizonieri să nu aibă loc.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că militarii capturați „vor fi tratați conform normelor internaționale”.

Citește și Parlamentar rus: Luptătorii ucraineni de la Azovstal nu merită să trăiască. Peskov: Vor fi tratați conform normelor internaționale

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri