Video Momentul în care Mihailo, simbolul rezistenței de la Azovstal, s-a întâlnit cu familia, după ce a fost eliberat de ruși

Data publicării:
mihailo colaj (1)
Mihailo Dianov, înainte de a se preda rușilor și după 4 luni de captivitate. Foto: Twitter

Mihailo Dianov, luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecat devenit simbolul rezistenței de la oțelăria Azovstal, s-a reunit cu familia, după mai bine de 4 luni de prizonierat la ruși.

Fiica lui a publicat o înregistrare video emoționantă pe rețelele sociale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mihailo, care se află acum într-un spital din Kiev, a fost eliberat săptămâna trecută, în cadrul unui schimb de prizonieri. Ministerul ucrainean al Apărării a publicat vineri seara o fotografie în care soldatul apare extrem de slab și cu brațul rănit atrofiat. Și-a păstrat însă zîmbetul.

La fel de zîmbitoor apare și în imaginile în care își îmbrățișează familia.

„Soldatul ucrainean Mihailo Dianov se numără printre cei norocoși: spre deosebire de unii dintre colegii săi prizonieri de război, el a supraviețuit captivității rusești. Așa „aderă” Rusia la Convențiile de la Geneva. Așa continuă Rusia moștenirea rușinoasă a nazismului”, a scris Ministerul Apărării din Ucraina pe Twitter.

Mihailo, în vârstă de 42 de ani, a devenit cunoscut în toată lumea datorită unei fotografii în care apărea murdar, nebărbierit și cu haine jerpelite, dar făcând semnul victoriei, în timp ce ținea în mână o cană cu cafea, iar pe brațul bandajat avea montată o atelă metalică, fixată cu șuruburi. În ciuda stării sale evident degradate, bărbatul afișa un zâmbet liniștit și o mină încrezătoare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri