Video&Foto Momentul în care un bărbat a încercat să o împuște în cap pe vicepreședinta Argentinei a fost filmat

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat a încercat să o împuște în cap pe vicepreședinta Argentinei.
Un bărbat a încercat să o împuște în cap pe vicepreședinta Argentinei. Foto: Profimedia Images

Un bărbat a fost arestat în Argentina pentru tentativă de asasinat, după ce a îndreptat o armă spre vicepreşedinta țării, Cristina Kirchner, în timp ce aceasta saluta susținătorii adunați în fața casei ei, relatează CNN. Șeful statului argentinian a condamnat incidentul, pe care l-a numit unul dintre cele mai grave de la întoarcerea la democrație.

Un bărbat a încercat să o împuște în cap pe vicepreședinta Argentinei. Foto: Profimedia Images
Un bărbat a încercat să o împuște în cap pe vicepreședinta Argentinei. Foto: Profimedia Images

Un bărbat și-a făcut loc prin mulțime și a îndreptat o armă către fața vicepreședintei. Suspectul, care nu a tras, s-a apropiat de Cristina Kirchner în mijlocul oamenilor care o aşteptau în fața casei, după ce aceasta a ieşit din maşina care o dusese la domiciliul din cartierul Recoleta, din Buenos Aires.

 

Poliția l-a arestat imediat pe atacator, Fernando Andre Sabag Montiel, un brazilian de 35 de ani. Deocamdată nu este clar ce motive a avut pentru gestul său.

"Acum situaţia trebuie să fie evaluată de personalul nostru criminalistic pentru a analiza amprentele digitale şi capacitatea şi starea acestei persoane", a precizat ministrul argentinian al Securităţii, Anibal Fernandez.

Sute de militanţi s-au adunat de săptămâna trecută în faţa casei Cristinei Kirchner, în vârstă de 69 de ani, acuzată de fraudă şi corupţie în atribuirea de contracte publice în fieful ei din Santa Cruz (sud), în timpul celor două mandate prezidenţiale (2007-2015). La începutul lunii august, un procuror a cerut 12 ani de închisoare pentru Kirchner.

Președintele argentinian a condamnat tentativa de asasinat, pe care a numit-o unul dintre cele mai grave incidente de la întoarcerea la democrație.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri