Monica Macovei, în delegația oficială care analizează asasinarea jurnalistului de investigații Jan Kuciak și a iubitei sale

Data publicării:
Jan Kucian și logodnica sa
Jan Kucian și logodnica sa

Europarlamentarul Monica Macovei începe luni, 17 septembrie 2018, o misiune oficială în Slovacia, făcând parte din delegația comisiei LIBE din Parlamentul European, cu scopul de a verifica și analiza stadiul anchetei uciderii jurnalistului de investigație slovac Jan Kuciak și a prietenei sale, Martina Kušnírová.

Jan-Kuciak
Jan Kucian și logodnica sa

Cei doi au fost împușcați în februarie 2018, în timp ce jurnalistul se pregătea să publice o investigație transfrontalieră despre acte de corupție la nivel înalt și spălare de bani.

Delegația LIBE, formată din patru europarlamentari, va avea întâlniri cu președintele Slovaciei, cu prim-ministrul Slovaciei, cu miniștrii de Interne și Justiție, cu reprezentanți de rang înalt ai procuraturii și ai poliției și cu reprezentantul Europol în Slovacia.

Monica Macovei va participa și la dezbateri cu jurnaliști din Slovacia și cu mai multe organizații neguvernamentale care susțin lupta împotriva corupției.

Raportul misiunii va fi dezbătut în Parlamentul European.

Această misiune face parte dintr-o verificare mai largă a modului în care sunt protejați jurnaliștii de investigație în Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri