„Mor pentru că nu pot respira” - mesajul cutremurător pe care o tânără din „camionul morţii” l-a trimis părinţilor din Vietnam

Data actualizării: Data publicării:
vietnameya

Tatăl unei tinere vietnameze care ar fi fost în „camionul morţii” din Essex a povestit că a primit un mesaj tulburător de la fiica sa, în care aceasta spunea că nu poate respira.

Nguyen Thi Phong și Pham Van Thin trăiesc într-o casă mică din Nghen, un oraș din provincia Ha Tinh din Vietnam. Nu au venituri mari, câştigă aproximativ 400 de dolari pe lună şi cu greu au reuşit să strângă împreună banii pentru a-i plăti fiicei lor, Pham Thi Tra My, călătoria spre Marea Britanie. Sperau că tânără va avea astfel o șansă la o viață mai bună.

Călătoria s-a încheiat însă tragic. Se crede că Pham Thi Tra My se numără printre cele 39 de persoane găsite moarte în „camionul morţii”.

Tânăra le-a trimis un mesaj părinţilor marţi noapte. Era momentul în care, în raport cu ora din Marea Britanie - 4.28, camionul era în tranzit către portul englez Purfleet, potrivit tabelelor maritime văzute de CNN. 

"Îmi pare rău, tată și mamă. Călătoria nu a avut succes. Mamă, vă iubesc pe tine şi pe tata. Mor pentru că nu pot respira. Îmi pare atât de rău, mamă.", a scris tânăra de 26 de ani.

Cadavrele au fost descoperite circa trei ore mai târziu în parcul industrial Waterglade, în oraşul Grays.

Nu s-a confirmat încă faptul că Pham Thi Tra My a fost una dintre victimele de pe camion, dar familia ei se teme că fata lor era acolo.

Autoritățile britanice colaborează cu omologii lor vietnamezi pentru identificarea victimelor, dar nu au anunţat oficial cine sunt şi din ce ţară.

Într-un interviu acordat CNN, Pham Van Thin a declarat copleşit de durere că a fost grav afectat după primirea mesajului.

„Am pierdut atât persoana iubită, cât și banii”, a spus Pham, care a povestit că nu a primit nicio informaţie de la contrabandişti cum urma să fie făcut transportul spre Marea Britanie.

"Contrabandiștii au spus că acesta este un traseu ... sigur, că oamenii vor merge cu avionul, cu mașina ... dacă aș fi știut că va merge pe această rută, nu aș fi lăsat-o să plece", a spus Pham.

Nguyen Thi Phong a declarat că acum depinde de autoritățile britanice și vietnameze pentru a-și aduce fiica lor acasă. Nici ea, nici soțul ei nu știu dacă vor primi vreodată banii înapoi pe care i-au cheltuit finanțând călătoria care a dus la condamnarea la moarte a fiicei lor.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri