Sari la conținut

„Mori și dacă bei o găleată cu apă”. Metoda ciudată prin care ministrul Agriculturii din Rusia vrea să combată problema națională a alcoolismului

Autoritățile de la Moscova au găsit o soluție cel puțin ciudată de a îmbunătăți sănătatea publică: înlocuirea consumului exacerbat de votcă cu un consum mai mare de vin.

Ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachyov, a declarat că rușii ar trebui încurajați să bea vin și să reducă consumul de băuturi alcoolice puternice, cum ar fi votca.

„Suntem o țară care, în general, bea alcool puternic, precum votca”, a declarat ministrul pentru televiziunea NTV, relatează The Moscow Times.

Tkachyov consideră că introducerea vinului în obișnuințele de consum ale rușilor va duce la îmbunătățirea datelor demografice ale țării. Într-un raport din 2015 al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică pe segmentul de timp cuprins între 1992-2012, Rusia era declarată lider mondial în mortalitate pe fondul consumului de alcool.

„Piața rusă se schimbă în favoarea vinului. Oamenii încep să priceapă și să fie interesați de vinul de calitate. Bineînțeles, totul trebuie să fie moderat: puteți muri și dacă beți o găleată cu apă. Vinul trebuie și el consumat cu moderație, chiar dacă majoritatea rușilor nu înțeleg asta”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

 

Pe aceeași temă