Mortalitatea coronavirusului, mai mare la minorități etnice și persoane de culoare decât la britanici, în Regatul Unit

Data publicării:
washing their hands in basin to protect against spread of virus
Foto: Getty Images

Mortalitatea din cauza coronavirusului este mai mare printre minoritățile etnice din Anglia și Țara Galilor decât printre cei majoritari, conform unei analize realizate de un institut din Londra, relatează CNN.

Studiul vine după ce au apărut îngrijorări cu privire la numărul morților din comunitățile de culoare sau asiatice din Regatul Unit. Institutul pentru Studii Fiscale a descoperit că după eliminarea indicatorilor geografici și de vârstă, persoanele de culoare sunt de 3,7 ori mai predispuși la a muri în spital din cauza COVID-19 decât britanicii albi.

Mortalitatea printre cei de origine pakistaneză este, de asemenea, de 2.9 ori mai mare decât cea a britanicilor albi, în timp ce fatalitățile în rândul celor originari din Bangladesh erau de două ori mai numeroase.

Raportul compară șase grupuri – albi din afara Regatului, indieni pakistanezi, persoane de culoare din Africa, din Caraibe și persoane originare din Bangladesh. Conform documentului, numărul mare de morți nu poate fi explicat de diferențe geografice sau demografice.

Indienii și albii non-britanici au avut de asemenea o rată a mortalității mai ridicată, însă diferența față de britanicii albi este mult mai mică decât în cazul celorlalți. Aceste cifre sunt similare celor din unele orașe americane, unde americanii de culoare sunt victimele mult mai frecvente ale COVID-19 față de americanii albi.

În Chicago, de exemplu, 72% dintre cei care au murit erau persoane de culoare, deși populația lor din oraș este de doar 30%. În statul Louisiana, 70% dintre decese au fost înregistrate în rândul americanilor de culoare, deși din punct de vedere demografic, ei reprezintă 32% din totalul populației statului.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri