Moscova intră în lockdown parțial pentru a opri creșterea dramatică a numărului de infectări și de decese din cauza Covid

Data publicării:
pacient de coronavirus cu mască pe pat și medici care îl îngrijesc
Situația epidemică din Rusia este tot mai gravă. Foto: Profimedia Images

Moscova implementează cele mai dure restricții anti-Covid din iunie 2020 și până astăzi, un lockdown parțial, în condițiile în care spitalele se confruntă cu o creștere puternică a numărului de cazuri noi de coronavirus, iar situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta, relatează Reuters.

Moscova intră în lockdown „parțial” – doar magazinele esențiale, precum farmaciile și supermarketurile vor mai rămâne deschise. Școlile și grădinițele se închid și ele complet, iar din 30 octombrie angajații nu vor mai putea lucra la locurile de muncă fizice timp de o săptămână.

Spre deosebire de carantina generală de vara trecută, locuitorii Moscovei vor putea să iasă din casă. Noile măsuri sunt menite să oprească creșterea numărului de îmbolnăviri și de decese, rezultatul unei rate de vaccinare foarte redusă în Rusia.

Asemeni capitalei ruse, mai multe regiuni au decis să intre în lockdown parțial de joi, iar unele chiar mai devreme, înainte de vreo inițiativă la nivel național.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri