Moscova renunţă la prezentarea de către clienţii barurilor şi restaurantelor a codului QR care dovedeşte vaccinarea

Data actualizării: Data publicării:
scanare tattuaj cu qr code
Unii locuitori din Moscova şi-au tatuat codul QR care demonstrează vaccinarea. Foto: Profimedia Images

Primăria Moscovei a decis să renunţe la măsura prin care localnicii sau turiştii trebuiau să prezinte un cod QR, care să dovedească vaccinarea anti-COVID, la intrarea în cafenelele şi restaurantele din capitala Rusiei, informează Moscow Times.

Decizia va intra în vigoare luni, 19 iulie, la exact trei săptămâni după ce autorităţile impuseseră obligativitatea prezentării codului QR pentru clienţii barurilor şi restaurantelor.

Până acum, proprietarii de cafenele, baruri ori restaurante îi puteau servi la interior doar pe clienţii care puteau prezenta prin intermediul unui cod QR dovada vaccinării anti-COVID-19, a imunizării dobânite în urma trecerii prin boală sau a unui test cu rezultat negativ.

Obligativitatea prezentării codului QR a dus la idei inedite, precum cea a tatuării codului direct pe piele, ceea ce permitea scanarea direct de pe braţul clientului. Tatuajele erau temporare, durau circa 2 săptămâni și se puteau realiza pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR COVID negativ.

Restricţiile referitoare la codul QR fuseseră impuse în contextul în care autorităţile ruse încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări în Moscova, creştere pusă pe seama variantei Delta a noului coronavirus, mai contagioasă şi care a devenit tulpina dominantă la nivel mondial, la care se adaugă evoluţia lentă a campaniei de vaccinare din Rusia.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri