Moscova spune că este „pe deplin angajată” să evite un război nuclear

Data publicării:
maria zaharova
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus. Foto: Profimedia Images

Moscova a afirmat joi că rămâne „pe deplin angajată” principiului de a nu permite niciodată declanşarea unui război nuclear, în condiţiile în care există tot mai multe temeri privind o posibilă dramatică escaladare după şapte luni de conflict armat cu Ucraina, informează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că poziţia Moscovei - cea conform căreia un război nuclear nu ar trebui să aibă loc niciodată - nu s-a schimbat.

Autorităţile ruse sugerează posibilitatea utilizării de arme nucleare încă de la începutul invaziei pe scară largă în Ucraina la 24 februarie, iar aceste ameninţări au crescut în intensitate în ultimele săptămâni.

Anunţând la 21 septembrie mobilizarea „parţială”, Putin a ameninţat că va folosi „toate mijloacele aflate la dispoziţia” Rusiei pentru a apăra integritatea ei teritorială. „Nu este o cacealma!”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Politicieni occidentali şi serviciile de informaţii afirmă că, deşi nu există semne de desfăşurare nucleară în acest moment, ameninţările lui Putin ar trebui luate în serios.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri