Motivul din spatele atacului cu bombă din Manhattan. Ce le-a mărturisit suspectul polițiștilor

Data publicării:
suspect new york

Bărbatul care a detonat un dispozitiv explozibil într-o stație de autobuz din Manhattan le-a declarat anchetatorilor că atacul său a fost o răzbunare pentru atacurile conduse de Statele Unite asupra Statului Islamic, relatează BBC News.

Akayed Ullah, un imigrant din Bangladesh, în vârstă de 27 de ani, a fost rănit când și-a detonat explozibilul, aflat în buzunarul gecii, însă bomba improvizată a explodat doar parțial. Suspectul a fost dus la spital, iar când polițiștii l-au interogat, el le-a spus că a ales terminalul Port Authority din Manhattan din cauza posterelor de Crăciun pe care le-a văzut acolo.

El susține că a vrut să se răzbune pentru toate loviturile aeriene ale Statelor Unite asupra Siriei sau Irakului.

Akayed Ullah lucra la o firmă de electronice și a ajuns în SUA în 2011, cu ajutorul unei vize de familie. Guvernul din Bangladesh spune că bărbatul nu avea cazier în țară, pe care a vizitat-o ultima dată anul trecut, în luna septembrie.

Primarul New York-ului a declarat că Ullah a acționat de unul singur și că nu ar face parte dintr-o rețea teroristă. Explozia a fost surprinsă și de camerele de supraveghere din terminal. 

Trei persoane au fost rănite ușor în tentativa de atentat de luni. Explozia a avut loc la ora locală 07:30 (14:30 ora României). Un martor a declarat pentru New York Times că „s-a auzit o explozie puternică și toată lumea a început să fugă”. Terminalul de la Port Authority este cel mai mare din lume și asigură transportul a peste 65 de milioane de oameni, anual.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri