Lupii Nopții, „filială” paramilitară într-un stat NATO

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motocicliști „Lupii Nopții”.
Vladimir Putin și Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motocicliști „Lupii Nopții”.

Lupii Nopții, clubul de motocicliști care promovează viziunile neo-imperialiste ale președintelui rus Vladimir Putin, și-a extins rețeau într-o fostă bază militară din Slovacia – stat NATO – ocupată de o grupare paramilitară.

bikeri
Vladimir Putin și Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motocicliști „Lupii Nopții”.

Mai precis, e vorba de un parteneriat încheiat între Lupii Nopții și gruparea de extremă dreapta Recruții Slovaci.

Motocicliștii ar fi fost întâmpinați în fosta bază militară de lângă orașul Trnava, în satul Dolna Krupa, și de un reprezentant al diplomației ruse.

„Privesc această instalarea a unei filiale a Lupilor Nopții în contextul mai larg al suportului Rusiei pentru mișcările extremiste din Europa. În cazul de față, membrii grupării paramilitare care se antrenează acolo - și își spun Recruții Slovaciau luptat anterior în Ucraina de partea Rusiei”, a explicat pentru Newsweek un expert în Europa Centrală, Daniel Kral.

De altfel, Lupii Nopții se află pe lista sancțiunilor americane pentru acțiunile de mercenariat pe frontul ucrainean.

Imaginile surprinse de o dronă deasupra amplasamentului militar și difuzate de presa slovacă, arată că gruparea paramilitară a avut acces, în fosta bază, la tancuri și vehicule militare ce aparțin Ministerului slovac al Apărării.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cum a ajuns acolo tehnica militară? Directorul Muzeului de Istorie al Slovaciei le-ar fi împrumutat, printr-un contract de închiriere, tancurile grupării Recruții Slovaci.

Între timp, directorul instituției a fost suspendat din funcție.

„Ministerul Apărării i-au cerut procurorului general să evalueze dacă Recruții Slovaci reprezintă o amenințare la adresa siguranței naționale”, a subliniat Daniel Kral. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri