Moussa Oukabir, adolescentul care ar fi intrat cu duba în pietonii din Barcelona

Data actualizării: Data publicării:
moussa oukabir

Investigația autorităților spaniole este acum îndreptată spre fratele lui Driss Oukabir. După ce joi seara poliția a dat publicității poza lui Driss, în vârstă de 28 de ani, bărbatul s-a predat și a declarat că fratele său i-ar fi furat actele și ar fi închiriat cu ajutorul lor dubița. Acum, poliția îl declară drept principal suspect pe Moussa Oukabir, un adolescent de 17 ani, și încearcă să îl găsească.

Investigația autorităților spaniole este acum îndreptată spre fratele lui Driss Oukabir. După ce joi seara poliția a dat publicității poza lui Driss, în vârstă de 28 de ani, bărbatul s-a predat și a declarat că fratele său i-ar fi furat actele și ar fi închiriat cu ajutorul lor dubița. Acum, poliția îl declară drept principal suspect pe Moussa Oukabir, un adolescent de 17 ani.

Moussa locuiește în Barcelona, în timp de Driss locuia în orașul Ripoll, aflat la 80 de kilometri distanță. Presa spaniolă scrie că ambii frați distribuiau pe conturile lor de pe rețelele de socializare mesaje de promovare a violenței. De asemenea, într-un schimb de replici cu un alt utilizator, Moussa susținea că „ar ucide toți infidelii și i-ar lăsa să trăiască doar pe musulmani”, dacă ar fi „stăpânul lumii”.

Pe de altă parte, o amică a lui Moussa a declarat pentru cotidianul La Vanguardia că a fost „foarte surprinsă de gestul adolescentului, deoarece acesta era un băiat normal și de treabă”. Cei doi au fost colegi de școală, iar tânăra a povestit că acestuia îi plăcea să glumească, nu era răutăios, ci era „puțin tăcut și nu făcea niciodată probleme”. „Avea un grup de prieteni, toți marocani, și vorbea perfect catalana. Cred că s-a mutat aici când avea 3 ani”, a mai adăugat aceasta, sub protecția anonimatului. 

Poliţia a mai arestat vineri dimineaţă un suspect, tot la Ripoll, aparent într-un tren.

Anterior, autorităţile au reţinut un spaniol, suspectat de legături cu atacul, însă identitatea acestuia nu a fost făcută publică.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri