Mumia unui bărbat considerat criminal și canibal a fost incinerată, după ce a fost expusă zeci de ani publicului

Data publicării:
Cannibal serial killer who was embalmed as macabre warning finally cremated six decades after murdering babies, cooking and eating them
Sursa foto: Profimedia Images

Timp de zeci de ani, trupul mumificat unui bărbat considerat criminal și canibal a fost expus în muzeul spitalului Siriraj din capitala Thailandei. În ultimii ani, au apărut semne de întrebare în privința vinovăției celui supranumit primul criminal în serie al Thailandei și felului în care acesta a fost judecat. A fost lansată și o campanie care urmărea să-i acorde lui Si Quey o înmormântare, iar acum, la 60 de ani de la execuția sa, acest lucru se va întâmpla, informează The Bangkok Post.

Nouă călugări budiști de la un templu aflat la nord de Bangkok au spus rugăciuni și au așezat flori pe sicriul lui Si Quey, iar trupul bărbatului a fost apoi incinerat de către autorități.

Cum a fost prins Si Quey

Si Quey, un imigrant chinez, ar fi fost prins în flagrant în 1958, într-o pădure din provincia Rayong, în timp ce ardea corpul unui băiețel de 8 ani dat dispărut. Poliția l-a acuzat și de alte cinci crime fără autor, datând încă din 1954, unele comise în alte provincii. Publicația locală Lurid scria atunci cum Si Quey ar fi consumat cu mare plăcere inima, ficatul și intenstinele victimelor sale.

Si Quey le-ar fi spus polițiștilor că a prins gust pentru carnea de om în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când a fost nevoit să mănânce cadavrele celor morți în luptă pentru a supraviețui.

Bărbatul a fost judecat și găsit vinovat de crimă, fiind executat pe 16 septembrie 1959, la 32 de ani.

Corpul său a fost oferit spitalului Siriraj pentru un studiu medical, iar povestea lui Si Quey a devenit subiectul unor povești de groază, cărți și filme.

Adevărul e greu de obținut

Adevărul despre cazul lui Si Quey este dificil de confirmat. Poliția thailandeză era cunoscută în acea perioadă pentru că ar fi obținut mărturisiri prin bătăi, iar ziarele populare ale vremurilor lansau informații într-o manieră senzaționalistă.

Si Quey era dezavantajat și pentru că era un imigrant sărac, sosind din China în 1946, la 19 ani. Guvernul militar care se afla la putere în Thailanda avea un discurs anti-imigranți și anti-chinez.

Semne de întrebare privind vina lui Si Quey au apărut abia în ultimii 10 ani, după ce mai multe documentare de televiziune au arătat că există discrepanțe între dovezi. Spre exemplu, una dintre victime încă avea organele în corp, deși Si Quey ar fi mărturisit că le-a mâncat.

Spitalul Siriraj a îndepărtat anul trecut semnul care îl descria pe Si Quey ca fiind canibal și a retras mumia lui din muzeu în august. Autoritățile au anunțat în iunie 2020 că trupul lui Si Quey va fi incinerat.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri