NASA, tribut pentru Stephen Hawking

Data actualizării: Data publicării:
hawking captura tweet NASA

Astronauți, oameni de știință și celebrități din lumea întreagă au reacționat pe rețelele de socializare la aflarea veștii morții lui Stephen Hawking, însă cel mai emoționant mesaj vine de la NASA. Fizicianul a decedat miercuri dimineață la locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre visurile Stephen Hawking a fost să ajungă în spațiu, însă acest lucru nu a fost posibil așa că NASA a ținut să-l omagieze publicând un videoclip în care fizicianul vorbește despre cum a trăit un zbor de test. „În 2007 am fost suficient de norocos să experimentez microgravitația în cadrul unui zbor în condiții de gravitate zero. Pentru mine asta a însemnat libertate totală. Cei care mă cunosc foarte bine spun că zâmbetul meu a fost cel mai mare pe care l-au văzut vreodată, am fost Superman pentru acele câteva minute”, spunea Hawking.

NASA scrie pe Twitter că „teoriile lui Stephen Hawking au deblocat universul posibilităților pe care noi și lumea le explorăm”. „Continuă să zbori ca Superman în microgravitație”, încheie Agenția Spațială Americană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri