Nava care a luat foc în mijlocul Atlanticului transporta mașini de lux de 401 milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
O navă plină cu mașini de lux a luat foc și plutește în derivă în Atlantic
Pe nava Felicity Age, care a luat foc în apropiere de insulele Azore, erau mașini de lux de peste 400 de milioane de dolari Foto: Marina portugheză

Nava abandonată după ce a luat foc în mijlocul Atlanticului săptămâna trecută transporta mașini de lux în valoare de 401 milioane de dolari, inclusiv modele Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini, potrivit unei estimări a unei companii de asigurări.

Nava pentru transport de mărfuri Felicity Ace transporta peste 4.000 de mașini când a luat foc în apropiere de insulele Azore, miercuri seară. Cei 22 de membri ai echipajului au fost evacuați, dar focul a continuat să se extindă și să ardă, alimentat fiind de bateriile litiu-ion din vehiculele electrice de la bord.

Experții în asigurări de la Russell Group au declarat luni că au estimat că pe navă se aflau mărfuri în valoare totală de 438 milioane de dolari, între care mașini de 401 de milioane de dolari, relatează The Guardian.

Suki Basi, directorul general al companiei, a declarat că incidentul va duce la pierderi de cel puțin 155 de milioane de dolari pentru Volkswagen, care deține Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini.

Incidentul vine într-un moment nefavorabil pentru producătorii de automobile la nivel mondial, care se află în mijlocul unei crize a lanțului de aprovizionare, a aprovizionării cu semiconductori, ceea ce duce la noi întârzieri pentru fabricarea mașinilor noi”, a spus el.

Operatorul navei, MOL Ship Management din Singapore, a declarat luni că nava „cel mai probabil, va arde în continuare la sud de Azore, îndepărtându-se mai mult de insule”.

Două remorchere de stingere urmau să sosească la locul incendiului luni pentru a pulveriza apă pentru a scădea temperatura navei. Operatorul a mai spus că nava a rămas stabilă și nu s-au înregistrat scurgeri de ulei. O altă navă de salvare cu echipament de stingere a incendiilor urmează să sosească din Rotterdam pe data de 26 februarie.

João Mendes Cabeças, căpitanul celui mai apropiat port din insula Faial din Azore, a declarat în weekend pentru Reuters că bateriile litiu-ion din vehiculele electrice „țin focul în viață”, adăugând că pentru stingerea lor sunt necesare echipamente specializate.

Felicity Ace plecase din Emden, Germania, unde Volkswagen are o fabrică, spre Davisville, Rhode Island. Volkswagen nu a spus câte mașini avea pe navă. Site-ul The Drive, destinat pasionaților de automobile, a scris că nava transporta 189 de Bentley.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri