Video Nehammer, agresiv cu un jurnalist austriac care l-a întrebat de Schengen: „Nu e nimic de râs”

Data actualizării: Data publicării:
nehammer tv
Cancelarul austriac, într-un interviu la televiziunea publică. Foto: Captură video

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a avut un schimb dur de replici cu moderatorul postului de televiziune ORF, Martin Thür, care i-a luat un interviu despre politicile guvernului, Schengen și migrație și situația partidului pe care Nehammer îl conduce, înainte de alegerile regionale. 

În interviul care a durat aproape 24 de minute, a avut loc un schimb dur de replici între șeful ÖVP și moderatorul ORF Martin Thür. Lucrurile s-au încins, mai ales când a fost vorba de veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen, potrivit Kurier.

Nehammer a apărat încă o dată acțiunile guvernului. „Extinderea frontierei Schengen înseamnă că protecția frontierelor externe trebuie să funcționeze”, a spus cancelarul. „Și voi fi în Bulgaria în curând, însuși președintele bulgar spune că presiunea migratorie la granița turco-bulgară este uriașă. La fel cum presiunea migrației pe care ați menționat-o este uriașă între Serbia și Ungaria. Și acum vine punctul dvs. pe care l-ați ridicat, această reducere a cererilor de azil este legată în principal de cifrele pentru Tunisia și India. Am avut peste 15.000 sau aproape 18.000 de cereri de azil din partea indienilor din această zonă”, spune Nehammer.

Moderatorul intervine și precizează că majoritatea ar veni prin Serbia, la care Nehammer răspunde: „Exemplul indian este unul foarte bun. Vă spun imediat, mișcarea de migrație a indienilor, acesta este o rută specială de trafic care funcționează.”

În acel moment, moderatorul Martin Thür încearcă să îl întrerupă și să revină la întrebarea inițială, în timp ce zâmbește ușor, ceea ce îi aduce o mustrare din partea cancelarului: „Nu e nimic de râs.” Moderatorul ORF încearcă să îl liniștească: „Nu râd. Încerc doar să te întrerup.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ulterior, Nehammer a explicat, din nou, vetoul său în chestiunea Schengen: „Nu este o problemă de partid, este o problemă de securitate”, a explicat cancelarul austriac.

Întrebat de ce Ungaria nu are o problemă cu migranții care ar veni din România, potrivit argumentelor guvernului austriac, Nehammer a izbucnit din nou: „Trebuie să vă pregătiți mai bine redacția pentru emisiune”.

„Nu înțeleg de ce mă atacați tot timpul, încerc doar să pun întrebări”, s-a apărat moderatorul, încercând să își calmeze interlocutorul.

Ulterior, Nehammer a explicat că Ungaria are o mare minoritate în România și, prin urmare, o relație strânsă și bună de vecinătate, acesta fiind motivul pentru care nu s-a opus aderării la Schengen.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri