Nepotul primei doamne a Franței, Brigitte Macron, a fost bătut de protestatarii anti-guvernamentali

Data publicării:
Președintele Franței Emmanuel Macron se plimbă ținând-o la braț pe soția sa Brigitte Macron, la Londra, pe 6 mai 2023.
Nepotul primei doamne a Franței, Brigitte Macron, a fost bătut la Amiens de un grup de protestatari. Foto: Profimedia Imges

Jean-Baptiste Trogneux, care este nepotul primei doamne a Franței, Brigitte Macron, a fost bătut, luni seară, la Amiens, de un grup de protestatari care erau cu atât mai nervoși cu cât tocmai urmăriseră la televizor un interviu al președintelui Franței.

Opt persoane, şase bărbaţi şi două femei, au fost arestate în acest caz, scrie AFP, citată de News.ro.

Jean-Baptiste Trogneux a fost recunoscut de protestatarii care se aflau în centrul orașului Amiens și care tocmai urmăriseră luni seară un interviu acordat de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

Tatăl lui Jean-Baptiste Trogneux a povestit că agresorii i-au lovit fiul în cap, peste braţe şi picioare şi i-au înjuriat pe "preşedinte, pe soţia sa şi familia noastră".

Jean-Baptiste Trogneux, care este patronul ciocolateriei Trogneux, a fost salvat de trei vecini care au intervenit.

Nepotul primei doamne a Franței, de 30 de ani, este în continuare internat în spital și urmează să fie supus mai multor teste, printre care și tomografii, a declarat tatăl său.

"Am depăşit limitele, sunt îngrozit", a declarat el.

Acesta a adăugat că, în pofida lipsei "oricărei legături financiare" între producătorul de ciocolată Trogneux şi cuplul prezidenţial, sediile acestei mărci sunt vizate cu regularitate de protestatarii care îl contestă pe Macron.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri