Galerie Foto Noi detalii despre asasinul lui Shinzo Abe. Motivul pentru care l-a ucis pe fostul premier japonez

Data actualizării: Data publicării:
Asasinarea lui Shinzo Abe
Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost asasinat în timp ce ținea un discurs electoral. Foto: Profimedia Images

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit în spital la câteva ore după ce a fost împușcat de două ori în timp ce susținea un discurs electoral în orașul Nara. Bărbatul de 41 de ani care l-a ucis le-a spus polițiltilor că avea ranchiună față de o anumită organizație din care credea că face parte și fostul premier și a vrut să se răzbune, au anunțat autoritățile japoneze, fără a numi respectiva organizație, relatează BBC și CNN.

Atacatorul a fost prins de forțele de securitate după ce a tras de la mică distanță în fostul premier. El a fost identificat drept un locuitor din orașul Nara, Tetsuya Yamagami, fost ofițer în Forțele Marine de Autoapărare, în vârstă de 41 de ani.

Tetsuya Yamagami nu a încercat să fugă de la fața locului după atac, fiind doborât și capturat de agenții de securitate. El a recunoscut în fața poliiștilor că l-a ucis pe Shinzo Abe folosind o armă construită de el.

Motivul pentru care a recurs la acest gest ar fi legat de o organizație pe care bărbatul voia să se răzbune și din care credea că face parte și oficialul.

Atacatorul avea o întreagă colecție de arme construite de el

Televiziunea NHK relatează că poliția a percheziționat locuința lui Tetsuya Yamagami după atac și ar fi găsit mai multe arme construite de acesta.

Toate erau formate din țevi legate cu bandă neagră de un mâner. Pe lângă arma pe care a folosit-o pentru a-l ținti pe Shinzo Abe, care avea două țevi, la casa atacatorului au mai fost găsite arme cu trei, cinci și șase țevi, potrivit NHK.

Autoritățile spun că bărbatul a folosit cea mai puternică armă pe care o construise pentru a-l ucide pe fostul premier japonez.

Țara asiatică are legi extrem de dure privind controlul armelor de foc, acesta fiind probabil motivul pentru care atacatorul l-a atacat pe Shinzo Abe cu o armă artizanală.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost asasinat în timp ce ținea un discurs electoral. Foto: Profimedia Images
Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost asasinat în timp ce ținea un discurs electoral. Foto: Profimedia Images

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri