Noi detalii despre masacrul din Shakahola. Primii uciși au fost copiii: „Erau înfometați și ținuți la soare pentru a muri mai repede”

Data actualizării: Data publicării:
masacru kenya
Noi detalii despre masacrul din Shakahola. Primii uciși au fost copiii: „Erau înfometați și ținuți la soare pentru a muri mai repede”. Foto: Profimedia

Primii care au fost înfometați până la moarte au fost copiii, în secta al cărei lider propovăduia înfometarea pentru „întâlnirea cu Iisus”, din Kenya, potrivit unui fost predicator al cultului citat de BBC.

Poliția care investighează o aparentă sinucidere în masă a exhumat până acum 201 cadavre într-o pădure din sud-estul țării.

Un fost predicator al cultului a declarat pentru New York Times că primii uciși erau copiii, cărora li s-a ordonat „să postească la soare pentru a muri mai repede”.

Femeile și bărbații au fost următorii care au urmat planul de sinucidere, a precizat Titus Katana.

Katana - care ajută poliția cu ancheta - a descris, pentru Sunday Times, tratamentul brutal la care erau supuși copiii, spunând că aceștia au fost închiși în colibe timp de cinci zile fără mâncare sau apă.

„Apoi i-au înfășurat în pături și i-au îngropat, chiar și pe cei care încă respirau”, a spus el.

Se presupune că adepților cultului li s-a spus că vor ajunge mai repede în rai dacă se vor înfometa până la moarte.

Autopsiile oficiale ale unora dintre cadavrele descoperite în Shakahola au indicat semne de înfometare, sufocare și bătăi.

Peste 600 de persoane, despre care se spune că sunt membri ai cultului apocaliptic condus de pastorul Paul Mackenzie, sunt încă dispărute.

Pastorul Mackenzie, care se află în prezent în custodia poliției, a declarat că a închis Biserica Internațională Vești Bune în urmă cu patru ani, după aproape două decenii de funcționare.

Dar BBC a descoperit că sute din predicile sale sunt încă disponibile online, dintre care unele păreau să fi fost înregistrate după această dată.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri