Noi detalii despre moartea „regelui cârnaților”, fost aliat al lui Putin care a criticat invazia. Antov a căzut de pe un hotel

Data publicării:
Pavel Antov
Pavel Antov și prietenul său Vladimir Bidanov au călătorit în India pentru a vizita zonele de junglă din statul Odisha din estul țării. Foto: Profimedia Images

Autoritățile indiene investighează moartea misterioasă a parlamentarului rus Pavel Antov, fost aliat al lui Vladimir Putin, supranumit „regele cârnaților”. Oligarhul rus a murit în India la sfârșitul lunii decembrie, după ce a căzut de pe un hotel. În luna iunie a anului trecut, Antov a criticat invazia rusă în Ucraina.

Autoritățile din India au oferit noi detalii despre moartea lui Antov, deputat rus din partidului lui Putin și fondatorul uneia dintre cele mai mari companii producătoare de cârnați din Rusia. Acesta a căzut de pe un hotel din India, la câteva zile după decesul prietenului său care a fost și el găsit mort în același hotel din Rayagada.

Cei doi au călătorit prin junglă și „au băut mult”, au declarat surse din anchetă, citate de The Wall Street Journal. Însă, morțile lor se adaugă la o listă tot mai mare de directori și ofițeri militari cu legături cu Putin, care au murit în mod misterios.

Antov, care era membru al partidului de guvernământ Rusia Unită, proprietarul unei companii de cârnați și președintele comitetului pentru agricultură și mediu din Vladimir, Rusia, a criticat invazia din Ucraina. În iunie, BBC a scris că Antov a distribuit un mesaj pe Whatsapp criticând războiul din Ucraina, mesaj pe care l-a șters ulterior.

Câteva luni mai târziu, Antov și prietenul său Vladimir Bidanov au călătorit în India pentru a vizita zonele de junglă din statul Odisha din estul țării.

Anchetatorii indieni au declarat pentru WSJ că vacanța a fost marcată de consumul excesiv de alcool, care a început în timpul călătoriilor cu avionul în țară și a continuat pe măsură ce vizitau zonele rurale.

„Dacă nu încetează să bea, se vor sinucide”, își amintește șoferul Natabar Mohanty că își spune în sine în timpul călătoriei.

Bidanov, care împărțea o cameră cu Antov, a murit după un atac de cord de ziua lui Antov. Trupul său a fost incinerat a doua zi, iar Antov a fost vizibil afectat de pierderea prietenului său.

La două zile după moartea prietenului său, un membru al personalului hotelului l-a văzut pe Antov care s-a ridicat brusc de la masă dând cu pumni în aer și îndreptându-se spre acoperișul hotelului.

Membrul personalului s-a grăbit să-și alerteze colegii, însă când personalul hotelului a ajuns pe acoperiș, au văzut corpul neînsuflețit al lui Antov în partea laterală a clădirii cu trei etaje.

Poliția indiană încă anchetează moartea celor doi ruși, pentru a-și da seama dacă Antov s-a aruncat, a fost împins sau a căzut accidental - și dacă era încă în viață în momentul căderii.

Corpurile ambilor bărbați au fost însă incinerate înainte ca rămășițele lor să fie trimise înapoi în Rusia.

Cel puțin 19 ruși, oligarhi sau oficiali guvernametali, au murit de la începutul războiului în Ucraina. 

Antov era președintele comisiei pentru agricultură din parlamentul regiunii Vladimir a Rusiei și era unul dintre cei mai bogați deputați ruși, potrivit publicației Forbes în lumba rusă, având un venit anual oficial de aproape 150 de milioane de euro. Acesta era fondatorul companiei de produse din carne, Vladimir Standard.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri