Noi detalii în cazul băiatului care a murit pe cel mai înalt tobogan din lume: proiectanții nu aveau niciun fel de cunoștințe de inginerie

Data actualizării: Data publicării:
maxresdefault

Noi detalii în cazul lui Caleb Schwab, fiul congresmanului Scott Schwab, care a fost decapitat în 2016 într-un accident pe cel mai înalt tobogan cu apă din lume.

La aproximativ doi ani distanță de la tragicul eveniment, procurorii spun că designerii care au creat toboganul din parcul acvatic Schlitterbahn din Kansas nu aveau niciun fel de calificare tehnică sau de cunoștințe de inginerie, transmite Independent.

Tyler Miles, fost director de operațiuni al parcului, este acuzat de omucidere involuntară.

Caleb Schwab a fost decapitat de un drug după ce pluta în care se afla a deraiat de pe tobogan, sfârșind apoi în plasa de siguranță de deasupra traseului semi-tubular.  

O instanță de judecată a constatat recent că proiectanții toboganului Verrukt (care înseamnă „nebun” în germană) au „încălcat aproape toate” standardele de siguranță ale unui parc acvatic.

În zilele premergătoare accidentului din 2016, mai mulți experți în designul parcurilor de distracții au precizat că un astfel de proiect ar fi avut nevoie de cel puțin jumătate de ani pentru a fi implementat, în timp ce Verrukt a fost construit pe repede înainte, în doar 36 de zile.

Potrivit Guinness World Records, toboganul din parcul Schlitterbahn este mai înalt decât Cascada Niagara, iar cei care se încumetă alunecă pe el cu o viteză de până la 104,6 kilometri pe oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri