Noile sancţiuni UE pentru Rusia, „cel mai dur pachet aplicat vreodată”. Borell: „Rusia se va confrunta cu o izolare fără precedent”

Data actualizării: Data publicării:
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell FOTO: Profimedia Images

Noile sancţiuni propuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei vor viza sectoare strategice şi vor bloca accesul băncilor ruseşti pe pieţele financiare europene, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, spune că „Rusia se va confrunta cu o izolare fără precedent”.

„Prin acest pachet (de sancţiuni), vom viza sectoare strategice ale economiei ruse prin blocarea accesului lor la tehnologii cheie şi la pieţe. Vom slăbi baza economică a Rusiei şi capacităţile sale de a se moderniza”, a afirmat von der Leyen într-un comunicat.

„În plus, vom îngheţa activele ruseşti din UE şi vom opri accesul băncilor ruseşti pe piaţa financiară europeană”, a adăugat ea.

Potrivit Comisiei Europene, UE este cel mai mare partener comercial al Rusiei.

Noile măsuri, ce vor fi discutate de liderii UE într-un summit convocat cu începere de la ora 19:00 GMT, vor fi „cel mai dur pachet de sancţiuni care a fost aplicat vreodată”, a indicat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

„Aceasta este printre cele mai negre ore pentru Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Conducerea Rusiei se va confrunta cu o izolare fără precedent”, a adăugat el.

UE va pregăti, de asemenea, un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina, a mai afirmat Borrell.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri