Nord-coreenii sunt învățați să facă gargară cu apă sărată și să bea ceai de salcie ca să scape de Covid

Data actualizării: Data publicării:
People pay their respects at the Fatherland Liberation War Martyrs Cemetery as part of events marking the occasion of the 68th anniversary of the end of the Korean War
Pandemie de Covid-19 în Coreea de Nord. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord se luptă să facă față unui focar exploziv de Covid-19. Până ieri, în țară fuseseră înregistrate peste 1,7 milioane de cazuri de ceea ce autoritățile numesc „febră” și 62 de decese. Oamenii sunt sfătuiți să recurgă la remedii naturiste pentru nu se îmbolnăvi, respectiv să facă gargară cu apă sărată și să bea ceai din frunze de salcie.

„Remediile tradiționale sunt cele mai bune!”, a spus o femeie la televiziunea publică, în cadrul unui interviu. Ea a susținut că familia ei face gargară cu apă sărată de două ori pe zi.

Apa sărată este doar unul dintre remediile pe care autoritățile le-au recomandat în lupta împotriva virusului, scrie Business Insider.

Totodată, oamenii ar fi fost sfătuiți ca de trei ori pe zi să bea ceai din frunze de salcie - un remediu naturist folosit în mod tradițional pentru a ameliora simptomele febrei, potrivit Reuters.

O femeie în vârstă a declarat într-un interviu difuzat la televiziune că se protejează cu ceai de ghimbir împotriva infecției cu coronavirus. Ea a spus la început a fost speriată de Covid, dar că a urmat sfaturile medicilor și că nu s-a dovedit a fi „mare lucru”.

Coreea de Nord se confruntă cu un val pandemic dezastruos, în condițiile în care capacitatea de testare este limitată, sistemul de sănătate este precar și populația nu este vaccinată.

Potrivit BBC, Coreea de Nord nu s-a referit încă la acest focar de „febră” ca fiind focar de Covid-19, din cauza capacităților slabe de testare, care a făcut imposibilă diagnosticarea cazurilor. Experții au avertizat că numărul real de infecții cu Covid din țară este probabil mult mai mare decât cifrele raportate.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri