Nou record de infectări cu Covid în Germania. Aproape 34.000 de cazuri noi într-o singură zi

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu masca in fata parlamentului din berlin
Germania a raportat un nou record de cazuri de Covid-19. Foto: Getty Images

Germania anunță joi un număr record de infectări cu Covid-19, de la începutul pandemiei. 33.949 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Cel mai mare număr de îmbolnăviri fusese raportat anterior pe 18 decembrie 2020, relatează Reuters.

Institutul Robert Koch a înregistrat 33.949 de cazuri noi Covid în 24 de ore în Germania, cu 6.000 mai multe decât săptămâna trecută, și 169 de decese.

Numărul de infectări reprezintă un record absolut de la începutul pandemiei, deoarece cel mai mare număr de cazuri pozitive înregistrate în 24 de ore a fost pe 18 decembrie. Atunci au fost anunțate 33.777 de noi contaminări.

Peste 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu Covid-19, în total, de la începutul pandemiei. Germania se se confruntă cu un al patrulea val care afectează în special persoanele nevaccinate, susțin autoritățile de la Berlin. Printre cele mai afectate regiuni sunt Turingia şi Saxonia. 

Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, susține impunerea unor măsuri mai dure, în încercarea de a opri transmiterea virusului SARS-CoV-2, în contextul în care locurile de la ATI încep să se umple. În prezent, aproximativ 15-20% din paturile de la terapie intensivă sunt libere.

În plus, indicatorul de spitalizare, care măsoară gradul de încărcare a unităților de terapie intensivă la 100.000 de locuitori, este încă la nivelul de miercuri, de 3,62, departe de recordul de 15,5 stabilit la Crăciunul trecut.

Citește și: OMS trage un semnal de alarmă: Încă o jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza Covid-19 până în februarie

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri