Nou vârf al epidemiei în Statele Unite - peste 50.000 de noi infectări în 24 de ore

Data publicării:
masca coronavirus sua
Foto: Stephanie Keith/Getty Images

Statele Unite ale Americii înregistrează un nou record de infectări în 24 de ore, joi – 52.898 de noi oameni au fost confirmați ca fiind contaminați cu noul coronavirus, conform universității Johns Hopkins. Este cel mai ridicat număr de infecții de la începutul pandemiei.

Această cifră face ca numărul total de cazuri din SUA, în prezent cea mai afectată țară de pandemie, să se ridice la 2.7 milioane. Având în vedere tendințele, SUA va ajunge în timpul săptămânii viitoare la cifra de 3 milioane de cazuri.

Noile focare sunt statele mari ale uniunii americane – Texas, Florida și California, care au înregistrat între 6000 și 8000 de cazuri fiecare. Duminică, guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a ordonat închiderea barurilor din Los Angeles şi din alte şase comitate ale acestui stat. Și alte state renunță la măsurile de relaxare pe fondul creșterilor masive de noi infectări - Pennsylvania și Oregon au decretat purtarea obligatorie a măștii sanitare în public, iar în Michigan, barurile au fost închise din nou după ce s-a descoperit că ele au fost principalele focare de răspândire. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri