Noua Zeelandă își va ține granițele închise până la sfârșitul anului

Data publicării:
Jacinda Ardern vorbește la o conferință de presă
Jacinda Ardern, prim-ministra Noii Zeelande. Foto: Profimedia Images

Noua Zeelandă își va menține granițele închise pentru călători internaționali până la sfârșitul anului, a anunțat prim-ministra Jacinda Ardern, joi, conform Euronews. Guvernul speră să evite, astfel, răspândirea mutației Delta a coronavirusului.

Prim-ministra Jacinda Ardern a declarat că „Noua Zeelandă nu este încă în situația de a se putea redeschide complet” și că frontierele sale vor rămâne închise până ce campania de vaccinare se va fi încheiat.

Campania de vaccinare din Noua Zeelandă a fost ceva mai lentă decât cea a altor țări dezvoltate, însă în ultima vreme începe să prindă viteză mai mare. În jur de 29% dintre neo-zeelandezi sunt vaccinați cu cel puțin o doză, iar 17% sunt vaccinați cu schema completă.

De la începutul pandemiei, Noua Zeelandă, țară cu o populație de 4,9 milioane de locuitori, a înregistrat 2.557 de infectări și 26 de decese. Joi nu au fost raportate cazuri, însă opt persoane întoarse recent în țară au fost testate pozitiv.

„Atunci când vom lua o decizie, o vom face cu atenție pentru că vrem să avem o siguranță cât mai mare cu putință”, a mai spus Ardern.

„Dacă ne grăbim, am putea ajunge în situația altor țări, care au avut un număr foarte scăzut de cazuri și decese grație vaccinării, iar acum se confruntă cu noi creșteri din cauza relaxărilor și deschiderii granițelor”, a adăugat ea.

Noua Zeelandă a avut una dintre cele mai eficiente gestionări a pandemiei, până acum – și-a închis granițele timpuriu și a permis doar intrarea rezidenților și cetățenilor. Recent, țara și-a suspendat coridorul de călătorie cu Australia din cauza valului de infectări de acolo.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri