Noua Zeelandă nu mai este „liberă de coronavirus”. După 24 de zile, țara raportează noi cazuri legate de călătorii în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
premier noua zeelanda jacinda ardern getty
Prim-ministrul Jacinda Ardern. Foto: Getty Images

Noua Zeelandă a transmis marţi că are două cazuri noi de coronavirus, ambele legate de călătoriile recente din Marea Britanie. Țara pune capăt unui şir de 24 de zile fără nicio infecţie nouă în ţară.

Noile cazuri au fost înregistrate la două femei în vârstă de 30 de ani şi 40 de ani care au vizitat un părinte muribund în Wellington, a declarat Ashley Bloomfield, directorul general al autorității sanitare, într-o conferinţă de presă.

Ambele femei au ajuns în Noua Zeelandă pe 7 iunie din Marea Britanie, prin Doha şi Brisbane şi au fost într-o unitate de izolare din Auckland. Li s-a acordat permisiunea specială să părăsească unitatea pentru a-şi vizita părintele muribund în Wellington. Ambele sunt în autoizolare acum, a spus Ashley Bloomfield.

Cele două infectări duc numărul total de cazuri înregistrate în ţară la 1.506, decesele cauzate de boală rămân la 22.

"Suntem siguri cu privire la faptul că am eradicat pentru moment transmiterea virusului în Noua Zeelandă", a declarat în 8 iunie premierul Jacinda Ardern cu prilejul unui discurs televizat, adăugând că cetăţenii s-au "solidarizat într-o manieră fără precedent pentru a învinge virusul".

"Nu vreau ca cetăţenii să creadă că bătălia s-a încheiat", a transmis însă premierul când restricţiile au fost ridicate.

Redactare Georgiana Marin

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri