„Nu ne este frică, nu îngenunchem”. Poliția turcă a folosit spray cu piper împotriva femeilor care protestau în Istanbul de Ziua Femeii

Data actualizării: Data publicării:
International Women’s Rights Day - Istanbul
Femeile au fluierat și au scandat „Nu rămânem tăcute, nu ne este frică, nu îngenunchem”, în timp ce împingeau scuturile forțelor de ordine, declanșând o luptă cu poliția. Foto: Profimedia Images

Poliția turcă a folosit spray cu piper pentru a dispersa un grup de protestatari care împingeau în rândul forțelor de ordine miercuri, într-o manisfestație care a marcat în centrul Istanbulului Ziua Internațională a Femeii, transmite CNN.

Femeile au fluierat și au scandat „Nu rămânem tăcute, nu ne este frică, nu îngenunchem”, în timp ce împingeau scuturile forțelor de ordine, declanșând o luptă cu poliția, în vreme ce restul mulțimii de aproximativ 2.000 de persoane se dispersa.

International Women's Day: Istanbul
Foto: Profimedia Images

Poliția a prevenit adunarea de oameni să facă un marș prin centrul orașului după ce autoritățile locale au emis un comunicat care spunea că nu va permite marșurile, protestele sau declarațiile de presă. Stațiile de metrou locale au fost închise de la începutul după-amiezii.

„Guvernul să demisioneze”, a scandat mulțimea în timpul protestului. „Suntem furioase, suntem în doliu, suntem într-o rebeliune feministă”, arăta un text mare ținut de cei din fața mulțimii.

Evenimentul a fost organizat la mai mult de două luni înaintea alegerilor care sunt așteptate a fi cea mai mare provocare electorală pentru președintele Recep Erdogan. Acestea au loc la puțin peste o lună după cutremurele devastatoare din sudul Turciei, care au peste 52.000 de oameni.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri