„Nu vă fie frică de moarte”. Xi Jinping, într-o poziție fără precedent în relație cu armata chineză

Data publicării:
armata

Într-un spectacol de retorică militară imperialistă, președintele Chinei, Xi Jinping, le-a spus soldaților să nu le fie „frică de moarte”. Discursul liderului de la Beijing face parte din planul său de a dezvolta, până în 2050, o armată de talie mondială, cu proiecții hegemonice de putere. 

Vorbind la un eveniment militar din provincia nordică Hebei, cu o căciulă neagră de blană pe cap, cu mănuși de piele și îmbrăcat într-o haină groasă de camuflaj, Xi Jinping s-a adresat unui număr 7.000 de militari. 

Armata „trebuie să creeze o elită și o forță care să fie pregătită mereu pentru luptă și să câștige întotdeauna, să fie capabilă să îndeplinească sarcinile atribuite de Partid și de oamenii noii ere”, a rostit președintele Chinei de la tribuna evenimentului, scrie The Guardian.

„În timp ce Xi și-a prezentat instrucțiunile, au răsunat aplauze și urale”, a relatat pe prima pagină ziarul oficial al Partidului Comunist Chinez.

Potrivit sursei citate, trupele militare ale Chinei s-au adunat în 4.000 de locații separate pentru a asculta discursul mobilizator al lui Xi Jinping.

CITIȚI ȘI: Cum ar putea deveni China o putere militară globală. Trei „chestiuni” despre viziunea hegemonică a Beijingului

Un general în rezervă, Xu Guangyu, a declarat ziarului naționalist chinez Global Times că este pentru „prima oară de la fondarea Republicii Populare când instrucțiunile privind pregătirea militară sunt transmise direct de către președintele Comisiei Militare Centrale (comandantul suprem al forțelor armate – n.r.) și demonstrează că îmbunătățirea pregătirii pentru luptă a devenit acum o misiune strategică pentru armata chineză”.

În discursul său din octombrie 2017, în cadrul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, președintele Xi Jinping a declarat negru pe alb că țara sa are nevoie de o armată pregătită oricând să lupte și să câștige războaie, subliniind faptul că latura militară va căpăta un rol proeminent în politica externă a Beijingului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri