„Nu vom rămâne niciodată tăcuți”. Prima ipoteză în cazul atacului cu camionetă asupra unui grup de presă din Olanda

Data publicării:
de-telegraaf-atack-tw2

Poliţia olandeză explorează pista crimei organizate în atacul cu o camionetă contra unui grup de presă, la Amsterdam, care nu s-a soldat cu răniţi, relatează News.ro, care citează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Explorăm toate posibilităţile, însă nu excludem ca atacul să aibă legătură cu crima organizată”, a declarat miercuri pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Amsterdam, Esther Izaks.

O camionetă albă, marca Volkswagen Caddy, a intrat marţi, de două ori, în faţada din sticlă a unei clădiri în care se află conducerea tabloidului De Telegraaf, cu cel mai mare tiraj din ţară.

Șoferul, cu faţa acoperită de o cagulă, a ieşit din vehicul, a vărsat un lichid în spate şi a pus foc, provocând o imensă minge de foc, potrivit unor imagini surprinse de camere de supraveghere.
 
„Nu vom rămâne niciodată tăcuţi”, titra De Telegraaf pe prima pagină miercuri, deasupra unei fotografii cu vehiculul calcinat şi încastrat în faţada avariată.

După acest al doilea atac vizând sedii ale presei în mai puţin de o săptămână, în Olanda, autorităţile au cpnsolidat măsurile de securitate în jurul redacţiilor, prin instalarea de camere se dupraveghere suplimentare.

Un bărbat a tras o grenadă antitanc joia trecută asupra altei clădiri din Amsterdam în care se află sediul săptămânalului Panorama, fără să provoace victime. Arestat, bărbatul în vârstă de 41 de ani, a fost identificat de poliţie ca liderul unui gang local de motociclişti.

Specializat în fapt divers, sport şi celebrităţi, De Telegraaf a avansat că autorii atacului care l-au vizat ar putea să aibă legătură cu mafia din Amsterdam, ai cărei membri au adesea origini marocane sau surinameze.

De Telegraaf şi Panorama au publicat recent anchete despre urmărirea de către poliţie a doi membri ai unui gang din Utrecht, care ar fi fugit în Mexic.

În afară de farmecul său turistic, Amsterdamul a fost scena mai multor asasinate în ultimii ani, pe fondul luptei pentru controlul profitabilului trafic de stupefiante.

În 2016, capul unui membru cunoscut al unui gang a fost găsit în faţa unui bar cu narghilea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri