Numărul îmbolnăvirilor din Turcia s-a dublat față de începutul lunii iunie

Data publicării:
turcia coronavirus oameni pe strada
Foto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 s-a dublat în Turcia în raport cu începutul lunii iunie, iar ministrul turc al sănătății se declară îngrijorat și își roagă concetățenii să nu renunțe la măsurile de prevenție.

Turcia a înregistrat 1.592 de cazuri noi şi 18 morţi în cursul ultimelor 24 de ore, a scris Fahrettin Koca pe contul său de Twitter. La 2 iunie au fost doar 786 de infectări.

Ministrul a scris cu majuscule: „Cifrele cresc în anumite zone”, fără să facă alte precizări. „Vom alege să renunțăm sau vom lupta? Vom putea controla răspândirea dacă purtăm măşti şi respectăm distanțarea fizică”, subliniază ministrul, citat de AFP.

Recent, Turcia a permis reluarea legăturilor între oraşe, zborurile interne, redeschiderea cafenelelor şi restaurantelor şi a pus capăt măsurilor de izolare la sfârşit de săptămână, deși o organizație a profesioniștilor din domeniul sănătății a afirmat la 12 iunie că nu există nicio dovadă că pandemia a fost plasată sub control în ţară, scrie Agerpres.

Potrivit ultimelor date oficiale, numărul morţilor a atins 4.825 în Turcia, iar numărul cazurilor se apropie de 180.000.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri