Video O activistă din Rusia, care le-a citit constituția jandarmilor veniți să reprime proteste, condamnată la 2 ani de „libertate limitată”

Data actualizării: Data publicării:
Fată tânără, cu un tricou alb cu imprimeu, în mijlocul unui grup de oameni la un protest din Rusia
Olga Misik, protestatara de 19 ani din Rusia care a fost condamnată la doi ani de „libertate limitată” pentru participarea la un protest anti-Putin. Foto: Profimedia Images

O tânără activistă din Rusia a fost condamnată de sistemul judiciar din această țară la doi ani de „libertate limitată” pentru o acuzație de vandalism, relatează The Moscow Times. Olga Misik a devenit un simbol pentru opozanții ruși după ce le-a citit Constituția Rusiei jandarmilor care fuseseră trimiși să reprime manifestațiile împotriva regimului Putin, în iulie 2019.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Olga Misik, în vârstă de 19 ani, a participat la protestele anti-Putin declanșate de încarcerarea disidentului Alexei Navalnîi. Ea și alți doi prieteni care au participat la proteste au fost acuzați de vandalizarea unei clădiri guvernamentale după ce au atârnat banner cu mesaje în sprijinul prizonierilor politici și au stropit o cabină de securitate cu vopsea roșie.

Ea a primit o pedeapsă de „restricționare a libertății” - timp de doi ani și două luni nu va mai avea voie să iasă din casă între orele 23:00 și 6:00. Procurorii ceruseră o sentință de doi ani de „libertate limitatăpentru Misik.

Ceilalți doi protestatari au primit și ei pedepse de un an, respectiv 9 luni de „libertate limitată”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri