O adeptă QAnon din Congres spune că va cere punerea sub acuzare a lui Joe Biden din prima zi de mandat a acestuia

Data publicării:
Marjorie Taylor Greene, reprezentantă din partea unui district al statului Georgia în Camera Reprezentanților, este o cunoscută adeptă a teoriilor conspirației și a mișcării QAnon
Marjorie Taylor Greene, reprezentantă din partea unui district al statului Georgia în Camera Reprezentanților, este o cunoscută adeptă a teoriilor conspirației și a mișcării QAnon. Foto: Getty Images

Reprezentanta republicană Marjorie Taylor Greene, recent aleasă în Congresul american, spune că va redacta articolele pentru punerea sub acuzare a lui Joe Biden chiar în prima zi în care viitorul președinte american își va prelua funcția, relatează The Independent.

Greene și-a anunțat planul pe Twitter imediat după ce Camera l-a pus sub acuzare pe Donald Trump pentru a doua oară în mandatul său, de această dată pentru incitare la insurecție. Ea spune că va cere punerea sub acuzare a lui Biden pentru „abuz de putere”, încă din prima zi de mandat al acestuia. Este neclar la ce fapte concrete s-ar referi adepta QAnon, mai ales având în vedere că Biden nici măcar nu și-a preluat funcția.

„În numele poporului american, trebuie să ne asigurăm că liderii noștri sunt trași la răspundere. Nu putem avea un președinte care este dispus să abuzeze de puterea președinției și care să fie ușor cumpărat de guverne străine, companii de energie chineze sau ucrainene”, a spus Greene, făcând din nou apel la teorii ale conspirației propagate în medii online și de Donald Trump.

Greene este o adeptă a conspirațiilor QAnon și o susținătoare înfocată a președintelui în funcție, Donald Trump. Demersul său are șanse 0, având în vedere că ambele camere ale Congresului vor avea majorități democrate, iar majoritatea republicanilor non-trumpiști încearcă să se distanțeze de președintele în funcție.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri