O ambarcaţiune cu 500 de migranţi la bord este în pericol, în sudul Italiei

Data publicării:
O ambarcațiune și un elicopter văzute din depărtare în Marea Mediterană pe 27 februarie 2023.
Circa 500 de migranţi au nevoie să fie salvaţi de pe o ambarcaţiune aflată în largul coastei Siciliei. Foto: Profimedia Images

Circa 500 de migranţi au nevoie să fie salvaţi de pe o ambarcaţiune aflată în largul coastei Siciliei, a anunţat vineri fundaţia caritabilă Alarm Phone, în contextul înmulţirii masive a sosirilor de migranţi pe mare în Italia şi al naufragiului care a avut loc recent, soldat cu mai multe zeci de morţi, informează Agerpres.

Fundaţia caritabilă, care răspunde apelurilor de pe ambarcaţiuni cu migranţi aflate în primejdie, a informat pe Twitter că a alertat "autorităţile competente", pe care le-a îndemnat: "Nu pierdeţi timpul: trimiteţi ajutor imediat!".

Ambarcaţiunea cu migranţi a plecat din Libia şi se află în prezent "la sud de Sicilia", în zona maritimă de căutare şi salvare (SAR) a Italiei, a adăugat Alarm Phone.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Paza de Coastă (Frontex), care operează zboruri de recunoaştere deasupra coastei italiene, a refuzat să comenteze deocamdată situaţia.

Capabilităţile Italiei de salvare pe mare au intrat în vizorul public după naufragiul care a avut loc pe 26 februarie lângă regiunea Calabria din sudul Italiei, soldat cu moartea a 72 de migranţi.

Navele poliţiei au încercat, dar au eşuat să intercepteze ambarcaţiunea din lemn cu migranţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, iar paza de coastă, echipată mai bine pentru a face faţă mării agitate, nu a fost activată imediat.

Guvernul de dreapta al Italiei a înăsprit joi pedepsele pentru traficanţii de migranţi şi a promis că va pune capăt călătoriilor ilegale pe mare, deschizând canale de migraţie legale.

Anunţul nu a oprit fluxurile ilegale de migranţi, cu aproape 3.000 de persoane sosind în Italia de miercuri până în prezent, comparativ cu circa 1.300 în întreaga lună martie anul trecut.

De asemenea, numai joi 1.869 de migranţi de pe 41 de ambarcaţiuni separate au sosit pe insula Lampedusa, a informat agenţia de presă ANSA, catalogând această cifră drept un record.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri