News Alert O bombă rusească a explodat la centrala nucleară Zaporojie

Data actualizării: Data publicării:
Centrala nucleară de la Zaporojie
Centrala nucleară de la Zaporojie. Foto: Profimedia

O bombă rusească a explodat lângă unitatea 4 a centralei Nucleare Zaporojie, anunță Energoatom. Forțele de ocupație au amenințat angajații ucraineni de acolo să nu spună nimic inspectatorilor internaționali.

„O mină rusească a explodat în apropierea camerei de control a celei de-a patra unităţi energetice de la centrala nucleară ZNPP. Ocupanţii ruşi continuă să transforme centrala nucleară Zaporojie într-o bază militară prin minarea perimetrului din jurul centralei. Iar aceste acţiuni nu pot să nu aibă consecinţe”, a declarat joi compania ucraineană Energoatom într-un comunicat.

Operatorul de stat afirmă că trupele ruse le-au transmis angajaților că propria lor mină a explodat, potrivit The Guardian.

„După cum au declarat chiar teroriştii nucleari, mina lor a explodat. Zgomotele exploziei au fost auzite de lucrătorii ucraineni din domeniul nuclear care continuă să lucreze la ZNPP. Cu toate acestea, ruşii au încercat să îi "liniştească" pe muncitori şi să îşi acopere rapid urmele pentru ca experţii AIEA să nu o vadă”, susţine Energoatom în comunicat.

„Cea mai mare instalaţie nucleară din Europa continuă să sufere de pe urma acţiunilor arbitrare ale militarilor ruşi şi a acoliţilor lor, în timp ce personalul ucrainean încearcă cu disperare să menţină siguranţa nucleară şi a radiaţiilor pe întreg continentul”, mai spune comapania ucraineană pentru energie nucleară.

Din fericire, nu sunt răniți și nici pagube materiale.

În camera generatorului de la unitatea 4 au fost filmate, anul trecut, mai multe camioane rusești pline cu arme și muniție.

Situl din sud-estul Ucrainei este în prezent operat de personalul ucrainean, dar se află încă sub control militar rus de aproximativ un an.

 

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri