O bombă sovietică de 100 kg a fost găsită în Dunăre, la Budapesta. Militarii au închis zona pe o rază de 400 metri pentru a o dezamorsa

Data publicării:
Navă cu militari pe Dunăre la Budapesta
Specialiștii geniști au îndepărtat bomba de 100 kg din Dunăre. Foto: Profimedia Images

O bombă de fabricație sovietică de 100 de kilograme, din Al Doilea Război Mondial, a fost scoasă din Dunăre la Budapesta, luni dimineață. Bomba aeriană, care conținea și un detonator a fost găsită între Podul cu Lanțuri și Podul Elisabeta în timpului unui exercițiu de antrenament.

Unitatea de eliminare a bombelor aparţinând forţelor armate ungare a scos o bombă sovietică din cel de-Al Doilea Război Mondial, cântărind 100 kg, luni dimineaţă, din albia Dunării la Budapesta, a declarat ofiţerul de comunicaţii pentru agenţia MTI, citată de Agerpres.

Bomba aeriană conţinând un detonator a fost găsită între Podul cu Lanţuri şi Podul Elisabeta de scafandrii Brigăzii de Pompieri din Budapesta în timpul unui exerciţiu de antrenament, săptămâna trecută.

Dispozitivul expozibil a fost ridicat cu o macara şi aşezat la bordul unei nave a armatei unde experţii l-au dezamorsat în siguranţă, a declarat locotenentul Milan Gajdos.

Zona din centrul Budapestei a fost închisă pe o rază de 400 de metri în timpul operaţiunii.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri