O celebră operă rusă în deschiderea stagiunii de la Scala din Milano naște tensiuni. "De ce să o anulăm?"

Data actualizării: Data publicării:
La Scala din Milano
La Scala din Milano începe noua stagiune cu o operă rusă, în ciuda criticilor din partea Ucrainei. Foto: Profimedia Images

„Nu facem propagandă în favoarea lui Putin și nu există nimic împotriva Ucrainei”, se apără conducerea celebrei opere după ce consulul ucrainean la Milano, Andrii Kartysh, a criticat decizia într-o scrisoare pe care a trimis-o șefului teatrului și liderilor politici locali. La Scala nu cedează și este hotărâtă să înceapă sezonul cu opera scrisă de compozitorul rus Modest Mussorgsky în secolul al XIX-lea, scrie Reuters.

Celebra La Scala din Milano și-a apărat decizia de a-și deschide noul sezon luna viitoare cu „Boris Godunov”. „Am luat acea decizie în urmă cu trei ani, a fost imposibil să o anulăm și, într-adevăr, de ce ar trebui să o anulăm?” Directorul artistic al La Scala, Dominque Meyer, a declarat într-o conferință de presă. „Nu facem propagandă în favoarea lui Putin și nu există nimic împotriva Ucrainei”, a adăugat el.

La începutul acestei luni, consulul ucrainean la Milano Andrii Kartysh i-a scris șefului teatrului și liderilor politici locali pentru a protesta față de planurile de a pune în scenă celebra operă opera scrisă de compozitorul rus Modest Mussorgsky în urmă cu două secole.

Basul și soprana rusă Ildar Abdrazakov și Anna Denisova sunt repartizate în rolurile principale ale producției. Deschiderea unui nou sezon la Scala este unul dintre cele mai importante momente ale calendarului cultural al Italiei.

„Musorgski cu această operă a provocat puterea – acesta este unul dintre motivele pentru care este corect să o pună în scenă”, a spus regizorul Kasper Holten, descriindu-l pe Boris Godunov ca o poveste despre putere și cinism.

Imediat după invadarea Ucrainei în februarie, teatrul din Milano l-a interzis pe dirijorul rus Valery Gergiev la Scala pentru poziția lui de a nu condamna războiul.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri