O companie de macarale din China și-a premiat angajații cu un munte uriaș de bani. Cei mai buni au plecat acasă cu 740.000 de dolari

Data publicării:
Angajații unei companii din China și-au luat bonusurile dintr-un munte uriaș de bani
Evenimentul de premiere a ajuns viral pe Weibo, filmările atrăgând peste 180 de milioane de vizualizări. Colaj foto: Weibo / Big River News

O companie care construiește macarale a ajuns virală după ce proprietarul ei a oferit bonusuri în valoare totală de 9 milioane de dolari pe care le-a aranjat într-un munte de bani din care angajații și-au luat singuri partea, informează Insider.

Cui Peijun, fondatorul și proprietarul Henan Mine, a sărbătorit profiturile foarte mari înregistrate de compania sa în 2022 distribuind 740.000 de dolari de persoană celor cinci cei mai buni manageri de vânzări, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Alți 35 de manageri au primit bonusuri cuprinse între 150.000 și 700.000 de dolari fiecare. Banii au fost distribuiți în timpul unei ceremonii extravagante care a fost organizată pe 17 ianuarie, chiar înainte de Anul Nou chinezesc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Evenimentul a ajuns viral pe Weibo, versiunea chinezească a Twitter, atrăgând peste 180 de milioane de vizualizări în ianuarie.

Videoclipurile îi arată pe angajați purtând fulare roșii în timp ce se chinuie să coboare de pe scenă cu grămezile de bani cu care s-au ales.

În alte clipuri, Cui anunța că, pentru a-și câștiga bonusurile, unii dintre angajați trebuie să bea un pahar plin cu baijiu, o tărie din China care poate avea un conținut de alcool de până la 60%.

Un purtător de cuvânt a explicat, însă, că angajații nu au fost penalizați dacă nu au băut alcool.

Compania, bombardată cu cereri de angajare după ce evenimentul de premiere a ajuns viral

Potrivit managerului de publicitate al companiei, Feng Xiaobei, departamentul de resurse umane a fost bombardat cu apeluri după ce videoclipurile cu ceremonia au ajuns virale.

angajați-china-bani4
Videoclipurile îi arată pe angajați purtând fulare roșii în timp ce se chinuie să coboare de pe scenă cu grămezile de bani cu care s-au ales. Colaj foto: Weibo / Big River News

Feng a adăugat că Henan Mine primește cu căldură toate cererile de angajare, menționând că firma are nevoie de cât mai mulți angajați noi pentru că numărul de comenzi a crescut și el foarte mult în urma publicării filmărilor.

În ciuda problemelor economice întâmpinate de industria construcțiilor, Henan Mine a avut un an excepțional de bun. În 2022, compania a avut încasări în valoare de 1,36 miliarde de dolari – cu 22% mai mult decât în 2021.

Henan Mine a înregistrat vânzări de 844 de milioane de dolari în 2020, potrivit site-ului companiei.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri