O companie farmaceutică a dezvoltat un test cu acuratețe de 100% în depistarea COVID-19. Cât de repede detectează coronavirusul

Data publicării:
GettyImages coronavirus test negativ
Sursa foto: Getty Images

Regatul Unit a aprobat un test „cu specificitate înaltă pentru coronavirus dezvoltat de compania farmaceutică Roche. Acest nou tip de test ar avea o acuratețe de 100% în detectarea coronavirusului, relatează CNN.

„Săptămâna trecută, experții cercetători de la PHE Porton Down au realizat o evaluare independentă a noului test serologic pentru SARS-CoV-2 al Roche într-un timp record și a concluzionat că este un test cu o specificitate de 100%”, a spus profesorul John Newton, coordonatorul național al programului de testare pentru coronavirus din Regat.

„Veștile sunt foarte bune în condițiile în care e vorba de un test cu anticorpi atât de specific”, a adăugat el.

Cercetătorii cred că anticorpii pot furniza un anumit grad de imunitate pentru infectarea ulterioară cu coronavirus, însă nu au putut să determine cât de mult ar putea să dureze această imunitate. Un oficial de la ministerul Sănătății britanic a spus că testul „ar putea să revoluționeze” testarea pentru COVID-19.

Guvernul britanic a intrat deja în tratative pentru achiziționarea testelor și va încerca să le livreze spitalelor pe cât de repede posibil. Roche spune că testul dă rezultat în aproximativ 18 minute, ceea ce îl face extrem de rapid. El a fost autorizat pentru folosire și în Statele Unite ale Americii.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri