Video O companie suedeză a inventat blugii cu airbag-uri pentru motocicliști. Aceștia au un sistem de conectare cu vehiculul

Data publicării:
blugi cu airbaguri pentru motociclisti
Blugii prevăzuți cu airbag-uri arată și sunt la fel de comozi ca o pereche pantaloni obișnuită. Foto: Captură video Mo'cycle

O companie suedeză a venit cu o idee ingenioasă pentru protejarea piloților care conduc motociclete. Pentru că cele mai multe dintre vehiculele pe două roți nu au airbag-uri, suedezii au venit cu ideea de a crea blugi prevăzuți cu airbag-uri, scrie Interesting Engineering.

Compania suedeză a creat deja o primă pereche de astfel de blugi și a explicat cum funcționează. Pantalonii se umflă în câteva secunde după cădere, asigurând astfel protecție pentru partea inferioară a corpului în caz de accident.

Concret blugii sunt prevăzuți cu un cartuș înlocuibil de CO2 care eliberează gaz atunci când motociclistul începe să cadă de pe motor.

”Blugii sunt la fel de confortabili ca oricare alți pantaloni și sunt confecționați din material hidrofug, respirabil și rezistent la abraziune”, afirmă Mo'cycle pe site-ul său.

Dar pentru ca pantalonii să simtă o cădere, trebuie să fie conectați la motocicletă. Acest lucru este realizat printr-o prindere elastică ce permite pilotului să-și miște corpul confortabil, în timp ce se află pe motocicletă, iar vehiculul nu are nevoie de nicio adaptare specială.

Când motociclistul începe să se desprindă de pe șa din cauza unui impact, atașamentul este desprins de motor și de blugi. În acest moment, airbagurile pantalonilor sunt activate și se deschid.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest lucru se realizează prin eliberarea unui piston cu arc care străpunge cartușul de CO2, eliberând gaz și umflând airbag-ul. Procesul este extrem de rapid, permițând sacilor să fie complet umflați înainte de impactul pilotului cu solul.

„Tesatura este extrem de rezistentă la abraziune, dar arată și sunt la fel de confortabili ca pantalonii obișnuiți. Înainte de activare, airbag-ul este complet invizibil și se declanșează în câteva milisecunde de la declanșare”, explică în continuare Mo’cycle pe site-ul său.

După un accident, airbag-ul se dezumflă în cele din urmă, iar blugii revin la dimensiunea inițială, permițând sistemului să fie reîncărcat cu un alt cartuş de CO2 pentru următoarea călătorie.

Pantalonii vor fi disponibili în curând pe piață, iar prețul acestora va fi de 499 de dolari, anunță compania suedeză.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri